Walden
_MG_4718.jpg

Birdhouse

 

Birdhouse

In een zeer druk plangebied waar een trein doorheen raast, versleten kassen staan en kleine tuinhuisjes het gebied opvullen, is eigenlijk maar één serene plek te vinden.
Die plek is een kavel te midden van een bos populieren. Om daadwerkelijk tussen de boomtoppen te wonen zoals een vogel, is dit ontwerp tot stand gekomen.

 
 
_MG_4767.jpg

De materialisatie en kleur benadrukken het verschil tussen de opbouw van natuurlijke materialen en de stellage eronder die een stevig fundament creëert. Tevens zorgt deze stellage voor de hoogte, en vormt het een hangende tuin met een helofytenfilter voor het afvalwater en een plaats voor fietsen en een auto. Die als accupartij aan de woning gekoppeld wordt.

Aanzichten

Aanzichten

_MG_4731.jpg

De slaapkamers en entree hangen als losse volumes aan de hoofdvorm, met daarin het trappenhuis, de toiletten, woonkamer en overige vertrekken. Naar het uitzicht opent de woonkamer van de woning zich met een ruim balkon. De privé verblijven hebben een rond ramen die daglicht naar binnen brengen maar de privacy waarborgen

Plattegronden

Plattegronden