Walden
CE3A0385.jpg

Tiny House Nederland

 

Tiny house Nederland

 

Tiny House Nederland (THN) is een website en inmiddels ook een stichting die zich bezig houdt met het bevorderen van compacte en duurzame woonvormen in Nederland. Wat ooit begon als een fascinatie voor de tiny house movement in de VS (vandaar de naam), is uitgegroeid tot hét informatiepunt over alles wat er in Nederland gebeurd op dit gebied.

Toen we in de gaten kregen dat steeds meer mensen in de verenigde staten bezig waren met het maken van kleine woonvormen waren we erg gefascineerd door deze beweging. Met het uiteindelijke doel om zelf ook kleine en duurzame woningen te maken en ooit zelf zo te gaan wonen zijn we toen een blog gestart om zo ons onderzoek te delen naar wat er in Nederland al gebeurde, dit deden we (Lena en Laurens) vanuit het collectief Urban Greeners.

Lena en Laurens.jpg

In deze zoektocht ontmoeten we ontzettend veel gave mensen die met dezelfde thematiek bezig waren zoals Koen Derksen die er een documentaire over maakte en Marjolein Jonker die haar eigen kleine woonwens aan het realiseren was, te volgen op marjoleininhetklein.nl. Al gauw sloegen we de handen ineen om een centraal informatiepunt op te zetten waar alles te vinden was over klein wonen, de regelgeving in Nederland, duurzame materialen en alles wat er maar mee te maken had.

2016-04-02-THN-vergadering.jpg

Inmiddels zijn we zelf niet meer direct betrokken, omdat we ons richten op allerlei andere projecten vanuit Walden. Maar het goede nieuws is dat er een een zeer gemotiveerd team nog steeds hard bezig is met Tinyhouse Nederland, dat inmiddels is uitgegroeid tot een stichting.

 

 
de Tiny Database

de Tiny Database

Onderhand is er veel meer te vinden op de website, uiteraard is hetnog steeds een blog, maar daarnaast is er een agenda, een FAQ,en zelfs een forum waar mensen kennis delen! Dus mocht je meer informatie willen over klein en duurzaam wonen, dat weet je waar je moet beginnen!

het forum van THN

het forum van THN

Op de website vindt je onder andere de Tiny Database, een overzicht van allerlei kleine en duurzame woonvormen die we in Nederland hebben aangetroffen. Voor deze rubriek gingen we op pad met de camera, interviewden we betrokkenen en legden we hun creaties vast.